FILM: THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES

DATE: 2013-08-24 | TIME: 10:18:00 | CATEGORY: FILM | COMMENTS (6)

På en nattklubb i New York blir Clary vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär svärd och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Offrets kropp går upp i rök och det verkar bara vara Clary som kan se vad som händer. Dagen efter försvinner även hennes mamma spårlöst. Det visar sig att tonåringarna är Skuggjägare, ett släkte vilkas uppgift är att försvara mänskligheten mot demoner, och att Clarys mamma har burit på en hemlighet - även hon är en Skuggjägare. En helt ny värld av demoner, vampyrer och varulvar öppnar sig för Clarys ögon. (sf.se)

The Mortal Instruments: City of Bones • The Mortal Instruments: Stad av Skuggor
• Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Robert Sheehan, Lena Headey, Jonathan Rhys Meyers • 
Premiär: 23 Augusti 2013 Action/Adventure/Drama/Fantasy IMDB betyg 7,0 • 130 min
Director: Harald Zwart Writer of screenplay: Jessica Postigo Writer of book: Cassandra Clare

Jag tyckte att boken var helt underbart otroligt grym! Jag hade ju jätte höga förväntningar och blev inte ett dugg besviken på filmen! Kan inte förstå att jag verkligen har sett filmen efter att ha väntat så länge. Innan jag började läsa första boken så hade jag sett första trailern till filmen så jag visste vilka som skulle spela Clary, Jace, Alec, Isabelle, Simon, Hodge och Valentine. Jag föreställde mig dem när jag läste och ojojoj de är verkligen perfekta för de rollerna de fick i filmen, samma sak med de andra rollerna i filmen. Absolutely perfect. Den var så himla fin och bra gjord också! Tycker skådespeleriet var bra, dialogerna grymma och effekterna i filmen.. Wow. Så bra gjorda! Aaah, så bra!! Älskar filmen!
 
Vissa delar saknade jag från boken i filmen men när det är en bok som blir film så vet man ju redan innan att allt inte kommer med. Ungefär som att Simon inte blev en råtta, Alec och Isabelle verkade inte ha någon lillebror som de har i böckerna, Max. Men det som saknades från boken i filmen är ingenting jag stör mig på. Vissa hade inte gillat att Jamie Campbell Bower skulle spela Jace men tycker han var perfekt som Jace!
 
Såg filmen på bio igår och jag vet att jag kommer se den minst en gång till på bio och jag längtar redan nu till nästa film, The Mortal Instruments: City of Ashes som jag antar kommer få den svenska titeln The Mortal Instruments: Stad av Aska, som kommer ut nästa år. Inspelningen till City of Ashes drar igång nästa månad!
 
Om ni inte har sett filmen än så rör på rumporna och gör det!

Postat av: Malin

Eller hur, visst var det tråkigt att Simon inte blev en råtta, haha. Något jag hade sett fram emot sjukt mycket. Sedan tyckte jag att dem visade Clarys run-krafts-grej lite väl mycket, om man jämför med böckerna då det också kommer mer senare. Likaså det med Max, fast det störde jag mig inte på för han visar sig ju inte direkt mycket i första boken. Det är ju mer senare som han poppar upp. Hur många böcker har du läst förresten? Och när jag ändå skriver, Jamie som Jace, så jävla perfekt. Han är så fruktansvärt snygg att jag dör haha.

Svar: Ja. Jag satt i biosalongen och väntade på att se honom förvandlas till en råtta haha. Det är ju svårt att få in en hel bok i en film på två timmar så förstår ju att de inte tog med allt. Men en sak jag inte förstod; Varför fick vi se när Hodge gav Valentine idén om att säga till Clary och Jace att de är syskon? Det trodde jag inte skulle komma fram förrän senare som det gör i böckerna? De kanske inte ville göra värsta incest grejen med det iofs, haha. Men ändå. Det var något jag inte trodde skulle komma fram redan nu i första! JA GUUUUD. Så jävla perfekt. Håller med ;) (fangirl moment) ;)
seriefreak.blogg.se

2013-08-24 @ 13:12:22
URL: http://mallanmagnusson.blogg.se
Postat av: Mikaela Åström

Jag såg nyss filmen på bio, så jävla underbar! Har ju inte läst böckerna så ska beställa direkt hem dom!! :D Hoppas det var okej att jag lånade din bild till min blogg!! annars tar jag bort den ;)

Svar: Visst var den bra?!??! :D Aaaaaah jag är typ kär i böckerna, filmerna, hela castet, ALLT. Lite besatt just nu ;). Ja köp böckerna! Haha! Det är lugnt, as long as you give me some credit for it. Som the good old days! Minns att du brukade låna mina bilder till dina TVD inlägg för några år sen ;) (hade då bloggen saraah.webblogg.se som jag tog bort )så bara köra på, bara du skriver att du har lånat den från mig :D
seriefreak.blogg.se

2013-08-28 @ 00:03:33
URL: http://www.Mikaelajeanette.devote.se
Postat av: Mikaela Åström

juste föresten! är böckerna lätta att läsa på eng? :) såg nämligen att dt är bara första boken som finns på svenska :/

Svar: Alltså jag läser alltid på engelska så det är ju lätt för mig, jag läser inte böcker på svenska. Vissa ord kan väl vara sådär att förstå men då googlar man bara liksom ;). Tror dock man kan ladda ner ett exemplar på Cassandra Clare's (författaren till böckerna) på några sidor från första kapitlet på hennes hemsida.. Ska kolla! För då kan du ju testa där först liksom :D

here it is: http://www.shadowhunters.com/mortalinstruments/excerpt-bones.php

Det är ett litet exemplar från början av boken :D testa där först och se vad du tycker :D
seriefreak.blogg.se

2013-08-28 @ 00:06:44
URL: http://www.Mikaelajeanette.devote.se
Postat av: Mikaela Åström

hahahah vaaa är det du som har den här bloggen?? :D

Svar: Hahahha! Ja ;) :D
seriefreak.blogg.se

2013-08-28 @ 11:19:17
URL: http://www.Mikaelajeanette.devote.se
Postat av: Mikaela Åström

coolt att jag hittade hit då :)
Kan du bara avslöja en sak för mig? för jag blir galen snart. Får man reda om Clary&Jace blir tillsammans eller inte i första boken eller andra? :(

Svar: Ja! Hahahaha! Vet hur du menar! Vill du veta allt så kan jag lägga en kommentar i din blogg! Jag är bara på tredje boken än så länge så vet en massa!
seriefreak.blogg.se

2013-08-29 @ 12:11:36
URL: http://www.Mikaelajeanette.devote.se
Postat av: mikaela

Okej du får nog skriva i min blogg för jag vill verkligen veta!! Jag vart typ förstörd när Valentine avslöja att dom var syskon, mitt hjärta typ brast för dom var så jääävla fina tillsammans! (Jamie Bower i den här filmen alltså....så snygg!)
Men ah skriv hur det blir för dom två :''((

Svar: Han är sccccccccccccchnyyyyyyyyyyyggg jaaaa!! Haha dör. Snart får du en kommentar i din blogg ;)
seriefreak.blogg.se

2013-08-29 @ 18:07:55
URL: http://www.MikaelaJeanette.%20devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0